Q Max goriva stigla na benzinske pumpe Petrola

Trajanje: 
26.4.2013 to 26.4.2014

Beograd, 26.4.2013 – Regionalni lider u distribuciji i prodaji nafte i naftnih derivata,  kompanija Petrol, predstavila je i u Srbiji novu generaciju visokokvalitetnih pogonskih goriva Q Max. Osnovne karakteristike goriva Q Max prilagođene su ključnim zahtevima vozača – manjoj potrošnji i većoj ekonomičnosti u vožnji, većoj efikasnosti i zaštiti motora vozila, smanjenju emisije štetnih materija u okolinu, a prodaju se po nepromenjenim cenama.

Nova generacija Petrolovog goriva po svojim karakteristikama nadilaze aktuelne evropske standarde na tom području.

Petrol je na svoje benzinske stanice u Beogradu, Novom Sadu, Petrovaradinu, Kikindi, Vrbasu, Valjevu i Kragujevcu, uveo dve nove vrste Q Max goriva, čiji kvalitet nadmašuje standarde na tržištu. To je nova generacija goriva – benzinsko gorivo Petrol Q Max evro premium BMB 95 i Petrol Q Max Evrodizel - dizelsko gorivo koja će u potpunosti zameniti dosadašnja goriva u ponudi.

Nova generacija Q Max goriva prevazilazi zahteve evropskog standarda za motorne benzine EN 228, kao i dizel goriva EN 590 i u potpunosti zadovoljava najnovije zahteve proizvođača motora i standarde na tržištima. Najnovija generacija višenamenskih aditiva, koji se koriste u Q Max gorivima, nudi veću efikasnost i zaštitu motora, uz istovremeno poboljšanje ekonomičnosti, nižu potrošnju i znatno nižu emisiju štetnih materija u okolinu. Nova generacija goriva je razvijena u saradnji s uglednom korporacijom Afton Chemical iz Velike Britanije, višegodišnjim Petrolovim partnerom, koji je jedan od vodećih svetskih proizvođača aditiva.

Goriva su višestruko testirana, laboratorijskim i terenskim testovima koji su pokazali da je potrošnja niža do 5% prilikom upotrebe Petrol Q Max evro premium BMB 95 i Q Max Evrodizel goriva, u odnosu na standardna. Svi podaci i spomenuta poboljšanja baziraju se na stvarnim ispitivanjima dobavljača aditiva na posebnim test vozilima, kao i na terenskim ispitivanjima na različitim tipovima vozila.

Kvalitet goriva Q Max garantovan je i sveobuhvatnim i opsežnim sistemom provere, kako u nabavnom tako i u prodajnom lancu, koje Petrol obavlja u vlastitim, ali i nezavisnim akreditovanim laboratorijima, te konstantnim prilagođavanjem trendovima i zahtevima modernih motora.

Goriva Q Max su sada dostupna na svim benzinskim pumpama u Srbiji (8), Sloveniji (313), Hrvatskoj (93), Bosni i Hercegovini (37), Crnoj Gori (6) i to po nepromenjenim cenama, što podrazumeva da će kupci za isti novac dobiti veću vrednost. Nova goriva su u potpunosti kompatibilna sa svim dosadašnjim Petrolovim gorivima, kao i sa svim drugim gorivima koja se nude na tržištu.