Petrol Q Max evro premium BMB 95

Novi poboljšani motorni benzini. Poboljšanja su dostignuta upotrebom modernog višenamenskog paketa aditiva.

Petrol Q Max evro premium BMB 95 je novi poboljšani motorni benzini. Poboljšanja su dostignuta upotrebom modernog višenamenskog paketa aditiva svetski priznatog proizvođača aditiva (Afton Chemical VB).Upotreba tih dodataka omogućuje:

  • poboljšanu čistoću usisnih ventila (mercedes M102E i M111 testovi),
  • smanjeno vreme otvaranja injektora za ubrizgavanje goriva kao posledica čišćih površina (testovi na serijskim motorima – merenje »LTFT«),
  • niža potrošnja goriva (MVEURO test ciklus),  
  • manji talog u prostoru za izduve (»CEC DF 12+« test),   
  • gotovo potpuna zaštita površina od korozije (ASTM D665A in D665B testovi),
  • osetno smanjenje štetnih materija u izbacivanju 

Nova generacija Q Max goriva prevazilazi zahteve evropskog standarda za motorne benzine EN 228, kao i dizel goriva EN 590 i u potpunosti zadovoljava najnovije zahteve proizvođača motora i standarde na tržištima. Najnovija generacija višenamenskih aditiva, koji se koriste u Q Max gorivima, nudi veću efikasnost i zaštitu motora, uz istovremeno poboljšanje ekonomičnosti, nižu potrošnju i znatno nižu emisiju štetnih materija u okolinu. Nova generacija goriva je razvijena u saradnji s uglednom korporacijom Afton Chemical iz Velike Britanije, višegodišnjim Petrolovim partnerom, koji je jedan od vodećih svetskih proizvođača aditiva.

Goriva su višestruko testirana, laboratorijskim i terenskim testovima koji su pokazali da je potrošnja niža do 5% prilikom upotrebe Petrol Q Max evro premium BMB 95 i Q Max Evrodizel goriva, u odnosu na standardna. Svi podaci i spomenuta poboljšanja baziraju se na stvarnim ispitivanjima dobavljača aditiva na posebnim test vozilima, kao i na terenskim ispitivanjima na različitim tipovima vozila.

Kvalitet goriva Q Max garantovan je i sveobuhvatnim i opsežnim sistemom provere, kako u nabavnom tako i u prodajnom lancu, koje Petrol obavlja u vlastitim, ali i nezavisnim akreditovanim laboratorijima, te konstantnim prilagođavanjem trendovima i zahtevima modernih motora.