Petrol Q Max Evrodizel

Petrol Q Max Evrodizel predstavlja nadogradnju sadašnjeg dizelskog goriva u ponudi.

Zimski uslovi predstavljaju težak test za vozača, vozilo, a i za gorivo. Evrodizel gorivo sadrži određeni deo »parafinskih sastojaka«, koji su ključni za pravilno sagorevanje goriva, ali su manje postojni na niske temperature. To je i razlog, da imaju dizel goriva ograničenu nisku temperaturnu postojanost. 

Upotrebom kvalitetnog goriva, redovnim servisiranjem vozila i primenom preporučenih preventivnih mera, danas možemo zaobići uobičajene zimske poteškoće sa gorivom.
  
Petrol preporučuje:

  • kvalitet dizel goriva u zimskom periodu prilagođen je zimskim uslovima. Upotreba goriva, kupljenog u drugim letnjim periodima ne odgovara zahtevima zimske upotrebe,
  • u zimskom periodu koristiti samo visoko kvalitetno gorivo zimskog kvaliteta,
  • redovno i stručno servisiranje vozila po preporukama proizvođača,
  • sve preko leta uočene nepravilnosti na vozilu ukloniti još pre zime,
  • istrošeni akumulator pravovremeno zameniti sa novim.


Visokokvalitetno gorivo Q Max Evrodizel je i u pogledu zimske postojanosti odličan izbor, koji će Vam omogućiti bezbednu vožnju i u teškim zimskim uslovima.
 


 

Petrol Q Max Evrodizel predstavlja nadogradnju sadašnjeg dizelskog goriva u ponudi. I tu je upotrebljen moderan paket višenamenskih aditiva Afton Chemicals, koji osiguravaju brojna poboljšanja:

  • više od dvostruko veće čistoće prskalica,
  • manje neizgorenih CH i manje čvrstih čestica u auspuhu (ECE 15 test ciklus),
  • osetno poboljšana korozijska zaštita površina,
  • niža potrošnja (ECE -15 test),
  • potpuna kompatibilnost s biogorivima.

Nova generacija Q Max goriva prevazilazi zahteve evropskog standarda za motorne benzine EN 228, kao i dizel goriva EN 590 i u potpunosti zadovoljava najnovije zahteve proizvođača motora i standarde na tržištima. Najnovija generacija višenamenskih aditiva, koji se koriste u Q Max gorivima, nudi veću efikasnost i zaštitu motora, uz istovremeno poboljšanje ekonomičnosti, nižu potrošnju i znatno nižu emisiju štetnih materija u okolinu. Nova generacija goriva je razvijena u saradnji s uglednom korporacijom Afton Chemical iz Velike Britanije, višegodišnjim Petrolovim partnerom, koji je jedan od vodećih svetskih proizvođača aditiva.

Goriva su višestruko testirana, laboratorijskim i terenskim testovima koji su pokazali da je potrošnja niža do 5% prilikom upotrebe Petrol Q Max evro premium BMB 95 i Q Max Evrodizel goriva, u odnosu na standardna. Svi podaci i spomenuta poboljšanja baziraju se na stvarnim ispitivanjima dobavljača aditiva na posebnim test vozilima, kao i na terenskim ispitivanjima na različitim tipovima vozila.

Kvalitet goriva Q Max garantovan je i sveobuhvatnim i opsežnim sistemom provere, kako u nabavnom tako i u prodajnom lancu, koje Petrol obavlja u vlastitim, ali i nezavisnim akreditovanim laboratorijima, te konstantnim prilagođavanjem trendovima i zahtevima modernih motora.