Gas za domaćinstvo

Sa Petrolovim gasom
uživaćete u čistoj toploti.
Nudimo Vam PBS (propan-butan smešu)
u rezervoarima kao i prirodni gas
putem distributivne mreže Petrola.

Prirodni gas

Zašto da uvedem prirodni gas?

Prirodni gas (metan) je ekološki čisto i efikasno gorivo koje se zbog svoje praktičnosti i ekonomičnosti koristi kao enegrent. Nastaje potpuno prirodno i njegova upotreba ne zagađuje okolinu.

Lako svako gorivo nosi određeni rizik po bezbednost, prirodni gas je bezbedan energent. Po pitanju bezbednosti prirodni gas nije isto što i propan-butan.Iskustvo pokazuje da spada mađu najbezbednije energente.

Danas, prirodni gas pokriva više od jedne petine celokupne energetske potrošnje u svetu i smatra se strateškim energentom. Upotreba prirodnog gasa domaćinstvu obezbeđuje povoljno, moderno i udobno grejanje. Ali upotreba prirodnog gasa doprinosi i razvoju lokalne zajednice, povoljno se odražava na ekonomiju države, a utiče i na očuvanje cele planete. Upravo zato je gasifikacija jedan od strateških ciljeva naše zemlje.

Upotreba prirodnog gasa

Grejanje i hlađenje

Prirodni gas se danas najviše i najčešće koristi za grejanje. Spada u najpovoljnije energente i omogućava korisniku lagodno automatizovano korišćenje, termostatom regulisanu temperaturu i uvek je dostupno “na dugme”.

Sami birate kada i koliko ćete se grejati i imate potpunu kontrolu nad potrošnjom gasa.

Prirodni gas se koristi i za hlađenje, upotrebom klima uređaja na gas.

Kuvanje

Lako možete povezati vaš šporet i koristiti prirodni gas za ekonomično i energetski efikasno kuvanje.

Topla voda

Prirodni gas se može koristiti i za zagrevanje sanitarne vode i to upotrebom stacionarnog ili protočnog bojlera.

Procedura za uvođenje

  1. Korisnik podnosi zahtev za odobrenje za priključenje na distributivni sistem (uz dostavljanje potrebne dokumentacije).
  2. Na osnovu podnesenog zahteva zakazuje se izlazak projektanta radi definisanja tehničkog rešenja za priključenje objekta na distributivnu gasovodnu mrežu.
  3. Zahtev za odobrenje za priključenje na distributivni sistem uz dostavljenu dokumentaciju se razmatra od strane stručnog lica. Ukoliko se zahtev odobri izdaje se pozitivno rešenje za gasifikaciju i definiše se ponuda, u suprotnom zahtev se odbija.
  4. Ukoliko je novi korisnik dobio pozitivno rešenje i prihvatio ponudu pristupa se izradi ugovora. Postoje dva tipa ugovora:
  • Ugovor za individualni priključak(jedan merni set-jedna stambena jedinica)
  • Ugovor za grupni priključak(jedan merni set-više stambenih jedinica) Prava i obaveze ugovorenih strana se precizno definišu ugovorom.

Call centar – tel. 011/7850-800

Više informacija na strani BeoGas