Celokupan spoljašnji izgled

Logotip, koji je u skladu sa zakonom određen u ovom priručniku celovitog grafičkog prikaza je znak društva Petrol. Znak društva Petrol istovremeno je i naziv robne marke koji je temeljni element stvaranja identiteta društva Petrol. To je osnovni vizualni element celovitog grafičkog prikaza društva Petrol.

Znak je zasnovan tako da deluje samostalno i može se primeniti samo u skladu s pravilima određenim u ovom priručniku. Identitet robne marke počinje nazivom Petrol kojim se stvara eksponentna matrica alata i komunikacija u prostoru pojavljivanja.


Logotip je polazna tačka robne marke. Uz pravilnu, preciznu i kontinuiranu upotrebu logotipa Petrol postiže se identitet koji podržava, izražava, komunicira, sintetizira i vizualizira robnu marku.


Logotip društva i naziv robne marke čine slova sastavljena u fontu Eurostile Extended Bold.

Logotip se pojavljuje u crvenoj boji (polazište je određeno spektrom boja Pantone bojom označenom kao Pantone Red 032). Slova su bela, a prostor oko njih crven. Taj prostor (ploča) tačno je određen i uvek je jednak. On se ni u kom slučaju ne sme menjati jer je vitalni deo logotipa, odnosno znaka Petrol. Dozvoljena je i upotreba logotipa Petrol u crno–beloj verziji. Ta mogućnost koristi se pri štampanju u crno-beloj tehnici ili u slučajevima kada se znak pojavljuje na crvenoj podlozi. U izuzetnim slučajevima logotip se može koristiti i u srebrnoj ili zlatnoj boji.

 

Izbor naših logoa i slika na SLO verziji stranice

Slike: 
Petrol logotip cmyk
Petrol logotip mere