Komprimovani prirodni gas

Izaberite najčistiju alternativu benzinu, dizelu i lož ulju, koja beleži godišnji rast upotrebe od 30%.

Sve su važnije tehnologije i ekološki prihvatljiviji izvori energije koji značajno doprinose dekarbonizaciji. Komprimovani prirodni gas (CNG) je jedno od čistijih goriva. CNG je alternativno gorivo koje beleži godišnji rast upotrebe čak 30%.

U Petrolu podržavamo prelazak vozila na čistija goriva, snabdevanjem vozača ekološki prihvatljivim energentima preko naše mreže na prodajnim mestima u Čačku, Kragujevcu i Subotici.


Ekološki prihvatljivo transportno gorivo

Globalne emisije ugljen-dioksida koje se transportom izbace u atmosferu predstavljaju čak 23% svih emisija CO2, a u godinama 2010 - 2015. porasle su čak 2,5% na godišnjem nivou (OECD/IEA, 2017). Ovim tempom, transport će uskoro doprineti sa više od četvrtine globalnih emisija.

Kompresovani prirodni gas izaziva skoro 40% manje emisije ugljovodonika kada se sagori. U poređenju sa drugim alternativama goriva, daleko je čistije i istovremeno bezbednije u slučaju izlivanja, jer je lakše od vazduha i brzo se raspršuje.

Vozila na prirodni gas karakteriše duži vek motora i čistije emisije bez mirisa. Zbog uštede u operativnim troškovima i uštede u troškovima održavanja, vozila na CNG su jeftinija tokom svog životnog veka i pre svega, ekološki su prihvatljivija.