Goriva Q Max

Za maksimalno delovanje motora vašeg vozila koristite Petrolova goriva Q Max! Porodica vrhunskih goriva Q Max vašem vozilu nudi maksimalnu snagu, maksimalnu ekonomičnost i maksimalnu izdržljivost.

Potražite prodajno mesto

Manje emisija

Manja potrošnja

Upotreba savremenih aditiva

CNG JE STIGAO NA PETROL!

Više kilometara uz manje troškova i zagađenja

Prva benzinska stanica u grupaciji Petrol koja je počela sa prodajom komprimovanog prirodnog gasa (CNG) je BS Kragujevac u ul. Lepenički bulevar bb.

Komprimovani prirodni gas ili metan, kako ga uglavnom zovu, jeste prirodni gas koji je, kao i nafta, nastao u zemlji, odakle se vadi namenski ili dolazi kao „nusproizvod“ prilikom vađenja nafte. Ne mora da se prerađuje, te je stoga jeftin.

Oko 95% komprimovanog prirodnog gasa čini metan (što objašnjava uobičajen naziv), a poznat je i kao zemni gas. Nazvan je komprimovani prirodni gas zato što se skladišti pod pritiskom od oko 200 bara, a čak ni tada ne prelazi u tečno stanje kao što to čini plin, već ostaje u gasovitom stanju.

CNG u poređenju sa ostalim derivatima ima značajno manji koeficijent emisije ugljendioksida , što doprinosi poboljšanju kvaliteta vazduha. Ekološke osobine metan CNG-a, odlične performanse koje pruža vozilima i ekonomska isplativost su razlozi što mnogi CNG smatraju gorivom budućnosti.

Za maksimalno delovanje motora vašeg vozila

Petrolova goriva, Q Max, sadrže savremene aditive, kojima utiču na motor i čuvaju čistoću površina i mlaznica za ubrizgavanje.

Talog, koji se nakuplja u motoru, ima odlučujući uticaj na kvalitet disperzije, a time i na proces sagorevanja. Time se povećava potrošnja i ispuštanje štetnih emisija u životnu sredinu. Korišćenjem savremenih aditiva u gorivima Q Max ,postižemo i postepeno uklanjanje već formiranog taloga. Površine tako ostaju praktično čiste tokom dužeg perioda rada motora, što značajno smanjuje mogućnost smetnji ili čak trajnog kvara u motoru.

Partnerstvo u kvalitetu!

U svetlu klimatskih promena i neophodnosti da se zaštita životne sredine podigne na lestvici globalno gorućih tema, poslednjih godina sve aktuelnija je tema štetnosti izduvnih emisija automobila. Shodno tome, naftna industrija se trudi da prozvede što kvalitetnije gorivo kao i da obezbedi što manju potrošnju.

Od početka juna u mrežama pumpi Petrol u Srbiji na snazi je kampanja „Land Rover preporučuje gorivo Q Max“. Najnovija generacija višenamenskih aditiva, koji se koriste u Q Max gorivima, nudi veću efikasnost i zaštitu motora, uz istovremeno poboljšanje ekonomičnosti, nižu potrošnju i znatno nižu emisiju štetnih materija u okolinu.  Primera radi, gorivo Q Max omogućava do 4% manju potrošnju, daje više snage, do 55% manje taloga i manje štetnih emisija.

Ponuda goriva

Q Max 95

Najnovija generacija Q Max EP BMB 95, 95-oktanskog motornog benzina proizvodi se u skladu s najnovijim tehničkim zahtevima proizvođača motora i evropskog zakonodavstva o životnoj sredini, jer ne sadrži olovo i sumpor.

Q Max benzini za motore testirani su motornim i terenskim ispitivanjima, pri čemu je dokazano i potvrđeno nekoliko poboljšanja:

 • Više od 100% poboljšana čistoća usisnih mlaznica.
 • Od 55 do 75% smanjeno vreme ubrizgavanja mlaznica za ubrizgavanje.
 • Do 4% niža potrošnja goriva.
 • Do 5% manje taloga u komori za sagorevanje.
 • Gotovo potpuna zaštita površina od korozije i značajno smanjenje štetnih jedinjenja u auspuhu.
Q Max 100

Benzin Q Max Evro BMB 100 testiran je testovima motora i na terenu, gde su dokazana i potvrđena brojna poboljšanja:

 • Do 4% manja potrošnja goriva.
 • Više od 100% poboljšana čistoća usisnog ventila.
 • Skraćeno vreme otvaranja mlaznice za 55 do 75%.
 • Do 5% manje taloga u komori za sagorevanje i gotovo potpuna zaštita površina od korozije i značajno smanjenje štetnih jedinjenja u izduvnim gasovima.
Q Max Diesel

Q Max Diesel uz redovno korišćenje osigurava maksimalnu snagu motora, ne sadrži sumpor, te je najbolji izbor za sve vrste i tipove dizelskih motora, kako konvencionalnih, tako i tehnološki najnaprednijih.

Q Max Diesel premašuje zahteve evropskih normi za dizel gorivo EN 590 i ne sadrži sumpor. Njegova redovna upotreba osigurava visok odaziv i maksimalnu snagu motora uz najmanju moguću potrošnju goriva i značajno smanjene emisije štetnih jedinjenja u auspuhu.

Q Max Diesel bio je testiran motornim i terenskim ispitivanjima, pri čemu je dokazano i potvrđeno nekoliko poboljšanja:

 • Više od dvostruko veća čistoća mlaznica za ubrizgavanje.
 • 13% manje nesagorelog CH i 21% manje čvrstih čestica u auspuhu.
 • Značajno poboljšana zaštita površina od korozije.
 • Do 2,5% manja potrošnja i potpuna kompatibilnost s biogorivima.