Znanje i podrška

Q Max goriva su dobila evropski EQTM sertifikat kvaliteta

Međunarodni sertifikat EQTM (European Quality Trademark ) potvrđuje da se naša Q Max goriva odlikuju visokim kvalitetom, tehnološkom sofisticiranošću i pouzdanošću u svim uslovima. Takođe ih stalno poboljšavamo za vas!

EQTM: trogodišnji sertifikat za dokazano najbolje proizvode

EQTM sertifikat pomaže potrošačima da identifikuju evropske proizvode sa dokazanim izuzetnim kvalitetom koji se stalno razvija. Jedan od proizvoda iz Petrolove porodice, koji se od juna 2022. godine ubraja u ovu grupu, su Q Max goriva.

EQTM sertifikat važi tri godine i dodeljuje ga Evropsko udruženje za kvalitet (EOK) sa sedištem u Briselu – i to samo za proizvode evropskog porekla, proizvedene u skladu sa nacionalnim i međunarodnim pravom. Čak i kada su u pitanju bezbedonosni zahtevi za zdravlje i životnu sredinu.

Specifičnost EQTM-a je da, iako se sertifikat dodeljuje pojedinačnom proizvodu, u procesu sertifikacije se proverava kako poslovanje kompanije tako i razvoj proizvoda, njegov put do kupca i unapređenja. Dakle, morali smo da pokažemo za Q Max da:

• Imamo sistem upravljanja kvalitetom koji obezbeđuje dosledan kvalitet proizvoda.
Stalno pratimo i razvijamo goriva u skladu sa očekivanjima kupaca.

Proveren kvalitet

Pošto znamo da je gorivo mnogo više od same vožnje za motor vašeg vozila, sva goriva Q Max podležu složenom sistemu kontrole kvaliteta na putu do krajnjeg kupca. To uključuje kontrolne tačke na svim ključnim mestima lanca snabdevanja, a nadzire ga kvalifikovan i visoko kompetentan tim stručnjaka iz naše naftne laboratorije, koja deluje pod nadzorom nacionalnog akreditacionog tela, usled čega rezultati ispitivanja uvek predstavljaju nesporno pouzdane rezultate.
 

Gorivo vrhunskog kvaliteta koje stalno unapređujemo

U skladu sa zahtevima savremenih benzinskih i dizel motora, Petrol takođe konstantno razvija i unapređuje svoja goriva. Dakle, Q Max porodica goriva koja se danas mogu natočiti na benzinskim stanicama je najbolja do sada. Ista pumpa danas radi čak i bolje nego pre mnogo godina, jer nova generacija Q Max-a sa inteligentnim molekulima i tehnologijom dvostrukog dejstva - čišćenja i zaštite motora, donosi više snage i potpunu zaštitu motora. Rezultat je vožnja koja je ekonomičnija i ekološki prihvatljivija.

Napredni dizajn svih Petrolovih Q Max goriva uz pomoć najsavremenijih aditiva obezbeđuje besprekoran rad delova motora čak i u najzahtevnijim uslovima rada. Usklađenost sa najstrožim evropskim standardima zaštite životne sredine - činjenica koja je potvrđena i prijemom EQTM sertifikata - obezbeđuje bolje sagorevanje sa nižom emisijom štetnih gasova.