Q Max Eurosuper 100

Najsavremeniji motorni benzin „premium” kvaliteta s vrlo visokim oktanskim brojem obezbeđuje besprekorno delovanje motora u svakom trenutku. Od sad s tehnologijom Dual Action koja omogućava još veću snagu i zaštitu!

Potražite prodajno mesto

Proizveden za najzahtevniju vožnju

Premium kvalitet za najviše zahteve motora

Q Max Eurosuper 100 je motorni benzin prilagođen najzahtevnijim uslovima korišćenja. Dodatno obogaćen paket aditiva s dvostrukim Dual Action Technology čišćenjem pruža visok stepen zaštite od trošenja i korozije, štiti od blokiranja ventila i omogućava besprekorno delovanje vašeg motora bez obzira na uslove korišćenja i zahtevnost.

Visoki oktanski broj za najveću snagu motora

Q Max Eurosuper 100 razlikuje se od drugih motornih benzina po vrlo visokom oktanskom broju, iznad 100. Time sprečavamo nekontrolisana samozapaljenja goriva, tzv. “detonacije”. Ona mogu uzrokovati ozbiljna oštećenja komore sagorevanja te značajno utiču na gubitak snage i odzivnosti motora.

Niže emisije i više od 30 % manje čvrstih čestica u izduvnim gasovima

Q Max Eurosuper 100 ne sadrži olovo i sumpor. Savremeni sastav goriva zadovoljava najstrože emisijske standarde za vozila Euro 5 i Euro 6, a pažljivo odabrana kombinacija aditiva najnovije generacije osigurava optimalan proces sagorevanja kod svih režima rada. Rezultat su gotovo 12 % niže emisije azotnih oksida i čak 31 % niži sadržaj čvrstih čestica u izduvnim gasovima.

Ispitivanja sprovedena na motorima i terenu

Q Max Eurosuper 100 prevazilazi zahteve evropskog standarda za motorne benzine EN 228 (SIST EN 228).

Ispitivanja motornog benzina Q Max Eurosuper 100 sprovedena su na motorima i terenu te su potvrdila brojna poboljšanja u odnosu na neaditivirana standardna goriva:

  • do 4,1 % manja potrošnja
  • 100 % bolji učinak čišćenja, ostvariv nakon samo nekoliko punjenja
  • potpuna zaštita od blokiranja ventila
  • za 79 % poboljšana zaštita od trošenja površina
  • 100 % bolja zaštita od korozije
  • 11,7 % niže emisije NOx i 31,2 % manje čvrstih čestica (PM).

Često postavljana pitanja

Šta je Dual Action Technology i kako može pomoći mom motoru?

Pogledajte šta omogućava poboljšani molekularni sastav naših Q Max goriva i na koji način inteligentni molekuli s dvostrukim Dual Action Technology delovanjem pružaju nenadmašnu zaštitu vašem motoru.

Šta su aditivi? Kako motor utiče na potrošnju goriva?

Želite li znati na koji način tehničke karakteristike motora utiču na potrošnju goriva? Znate li šta su aditivi? Za vas smo prikupili nekoliko ključnih podataka o savremenim gorivima i njihovoj upotrebi.

Kako iz nafte nastaje motorno gorivo?

Vađenje nafte, rafinerijska obrada, aditiviranje i transport. Pogledajte kako iz sirove nafte nastaje visokokvalitetno pogonsko gorivo kao što je Q Max.

Koliko goriva možete natočiti u rezervoar?

Praktičnim testom proverili smo koliko goriva zaista možete natočiti u rezervoar svog automobila i zašto ponekad izgleda kao da ste natočili veću količinu od one navedene na deklaraciji.

Kako u Petrolu vodimo brigu o kvalitetu?

Pogledajte koji međunarodni sertifikati i akreditacijske isprave dokazuju visoke standarde kvaliteta naših Q Max goriva na tržištu.