Q Max Eurodizel

Odličan i prvi izbor za sve vrste dizel motora. Od sad s dvostrukim delovanjem tehnologije Dual Action koja omogućava još već snagu i odzivnost motora. Do 50 više pređenih kilometara sa jednim punjenjem!

Potražite prodajno mesto

Dual Action Technology za naprednu zaštitu motora

Do 50 pređenih kilometara više i 3 % veća snaga motora

Potpuna zaštita ključnih delova motora

Manje penjenja za veći kapacitet punjenja rezervoara

Još niže emisije i manje čvrstih čestica u izduvnim gasovima

Prvi izbor za sve vrste dizel motora

Više pređenih kilometara sa jednim punjenjem rezervoara

Optimalno odabran paket aditiva nove generacije brine se o svim ključnim funkcijama dizel motora, od zaštite osetljivih delova sistema napajanja do brzine i kvaliteta sagorevanja. Izuzetna kombinacija tih učinaka donosi manju potrošnju goriva i niže emisije. Ispitivanja na terenu potvrdila su da Q Max Eurodizel u optimalnim uslovima potrošnje osigurava i do 50 pređenih kilometara više sa jednim punjenjem.

100 %-tna čistoća motora za veću snagu i ubrzanja

Savremena tehnologija čišćenja Dual Action Technology pomoću inteligentnog molekularnog sastava vodi računa o čišćenju i održavanju motora čistim. Delotvoran paket tehnološki najsavremenijih aditiva u gorivu Q Max Eurodizel pruža veoma efikasnu zaštitu od korozije i blokiranja injektora.

Posledica je primetno poboljšana vitalnost motora koja se odražava regeneracijom snage i ubrzanja te do 3,7 % nižom potrošnjom.

U skladu s najstrožim standardima zaštite životne sredine

Q Max Eurodizel ispunjava sve stroge zahteve koje nalažu zakonodavstvo i proizvođači motora. Gorivo ne sadrži sumpor i nimalo ne šteti čak ni najzahtevnijim sistemima čišćenja izduvnih gasova koji su deo savremenih dizel motora Euro 5 i 6. Ispitivanja goriva Q Max Eurodizel na motorima i terenu dokazala su do 11 % nižu emisiju azotnih jedinjenja, te 6 % manji sadržaj čvrstih čestica.

Ispitivanja sprovedena na motorima i terenu

Q Max Eurodizel premašuje zahteve evropskog standarda za dizelsko gorivo EN 590 (SIST EN590).

Ispitivanja goriva Q Max Eurodizel sprovedena su na motorima i terenu te su potvrdila brojna poboljšanja u odnosu na neaditivirana standardna goriva:

  • do 3,7 % manja potrošnja
  • 100 % poboljšana čistoća delova motora
  • do 3,5 % povećanje snage i 4,4 % poboljšana odzivnost motora
  • potpuna zaštita od blokiranja injektora
  • 46 % poboljšana zaštita od trošenja površina
  • 95 % bolja zaštita od korozije
  • manje penjenja za veći kapacitet punjenja rezervoara
  • 11 % niže emisije NOx i 6,2 % manje čvrstih čestica (PM).

Potražite prodajno mjesto

Često postavljana pitanja

Šta je Dual Action Technology i kako može pomoći mom motoru?

Pogledajte šta omogućava poboljšani molekularni sastav naših Q Max goriva i na koji način inteligentni molekuli s dvostrukim Dual Action Technology delovanjem pružaju nenadmašnu zaštitu vašem motoru.

Šta su aditivi? Kako motor utiče na potrošnju goriva?

Želite li znati na koji način tehničke karakteristike motora utiču na potrošnju goriva? Znate li šta su aditivi? Za vas smo prikupili nekoliko ključnih podataka o savremenim gorivima i njihovoj upotrebi.

Kako iz nafte nastaje motorno gorivo?

Vađenje nafte, rafinerijska obrada, aditiviranje i transport. Pogledajte kako iz sirove nafte nastaje visokokvalitetno pogonsko gorivo kao što je Q Max.

Koliko goriva možete natočiti u rezervoar?

Praktičnim testom proverili smo koliko goriva zaista možete natočiti u rezervoar svog automobila i zašto ponekad izgleda kao da ste natočili veću količinu od one navedene na deklaraciji.

Kako u Petrolu vodimo brigu o kvalitetu?

Pogledajte koji međunarodni sertifikati i akreditacijske isprave dokazuju visoke standarde kvaliteta naših Q Max goriva na tržištu.