Q Max Eurosuper 95

Nova generacija našeg motornog benzina od 95 oktana. Zahvaljujući primeni inovativnih rešenja u molekularnom sastavu aditiva i savremene tehnologije čišćenja Dual Action Technology, Q Max Eurosuper 95 omogućava vam maksimalnu efikasnost rada motora.

Potražite prodajno mesto

Dual Action Technology za naprednu zaštitu motora

Još veća snaga i odzivnost motora

100 %-tno uklanjanje naslaga

Još niže emisije i manje čvrstih čestica u izduvnim gasovima

Prilagođen upotrebi u benzinskim motorima

Brže do veće snage i izuzetnog odziva motora

Najnoviji, izuzetno efikasan paket tehnološki najsavremenijih aditiva u novoj generaciji goriva Q Max 95 osigurava besprekorno ubrizgavanje i raspršivanje goriva, a samim time i optimalno mešanje sa vazduhom. Na taj se način povećavaju snaga motora i njegova ubrzanja, smanjuje potrošnja goriva i osigurava visoku pouzdanost rada. Sve to zajedno značajno poboljšava ekonomičnost vožnje.

Još duži životni vek, bez naslaga na motoru

Savremena tehnologija čišćenja Dual Action Technology inteligentnim molekularnim sastavom osigurava efikasno uklanjanje već prisutnih naslaga i istovremeno sprečava stvaranje novih. U korelaciji s dodatkom protiv korozije, korištenjem goriva Q Max Eurosuper 95 više od 95 % površina ostaće čisto, a životni vek motora značajno će biti produžen.

Manje azot-oksida i čvrstih čestica u izduvnim gasovima

Q Max Eurosuper 95 proizveden je u skladu sa savremenim ekološkim trendovima i ograničenjima. Zadovoljava najstrože emisijske standarde, kao što su Euro 5 i 6, koji se danas primenjuju na benzinske motore. Q Max Eurosuper 95 ne sadrži olovo i sumpor, a novim poboljšanim sastavom koji sadrži tehnološki najnaprednije aditive, smanjili smo učešće azot-oksida i čvrstih čestica za gotovo 14 %.

Ispitivanja sprovedena na motorima i terenu

Q Max Eurosuper 95 prevazilazi zahteve evropskog standarda za motorne benzine EN 228 (SIST EN 228).

Ispitivanja motornog benzina Q Max Eurosuper 95 sprovedena su na motorima i terenu te su potvrdila brojna poboljšanja u odnosu na neaditivirana standardna goriva:

  • do 4,1 % manja potrošnja
  • 100 % poboljšana čistoća površina
  • potpuna zaštita od blokiranja ventila
  • za 46 % poboljšana zaštita od trošenja površina
  • 95 % bolja zaštita od korozije
  • 13,6 % niže emisije NOx i 13 % manje udela čvrstih čestica (PM).

Često postavljana pitanja

Šta je Dual Action Technology i kako može pomoći mom motoru?

Pogledajte šta omogućava poboljšani molekularni sastav naših Q Max goriva i na koji način inteligentni molekuli s dvostrukim Dual Action Technology delovanjem pružaju nenadmašnu zaštitu vašem motoru.

Šta su aditivi? Kako motor utiče na potrošnju goriva?

Želite li znati na koji način tehničke karakteristike motora utiču na potrošnju goriva? Znate li šta su aditivi? Za vas smo prikupili nekoliko ključnih podataka o savremenim gorivima i njihovoj upotrebi.

Kako iz nafte nastaje motorno gorivo?

Vađenje nafte, rafinerijska obrada, aditiviranje i transport. Pogledajte kako iz sirove nafte nastaje visokokvalitetno pogonsko gorivo kao što je Q Max.

Koliko goriva možete natočiti u rezervoar?

Praktičnim testom proverili smo koliko goriva zaista možete natočiti u rezervoar svog automobila i zašto ponekad izgleda kao da ste natočili veću količinu od one navedene na deklaraciji.

Kako u Petrolu vodimo brigu o kvalitetu?

Pogledajte koji međunarodni sertifikati i akreditacijske isprave dokazuju visoke standarde kvaliteta naših Q Max goriva na tržištu.